zondag 10 juli 2011

Westshore Yachtclub

Hotel: Orlando, International Drive, Clarion Inn & Suites € 33,-- p.n.
Afstand: Fort Myers - Tampa - Orlando 260 miles / 427 km

Mayakka River State Park $ 6,--

We vertrekken vandaag rond 8:30 uur uit Fort Myers. Het is half bewolkt en het ziet er naar uit dat het een mooie dag gaat worden. We rijden vandaag naar Orlando, een afstand van 260 mile (427 km). We doen dit in verschillende etappes. Na 2 uur rijden komen we aan bij het Mayakka River State Park in Sarasota, betalen $ 6,- entree en rijden het park binnen, we willen graag de 'canopy trail' van 20 - 30 minuten lopen, dit is een wandeling door dicht opeenstaande eiken, palm- en naaldbossen. Het landschap wordt afgewisseld met droge prairie, moerassen en drijfland en meren. Op driekwart van de wandeling, klim je omhoog in een uitkijktoren. Bovenin kun je een stuk lopen over een hangbrug op de hoogte van de toppen van de bomen. Aan het eind van deze hangbrug kun je nog hoger klimmen in een uitkijktoren en dan over het gebied uitkijken, je bent dan 85 feet hoog. Voor mij iets te hoog, ik haak halverwege af!!





Na het Mayakka River State Park staat een bezoek aan Paul en Ina op het programma. Ina was de juf van Milan (en Chiara) in groep 7 en 8 op de Panta Rhei. Zij zijn begin maart 2011 vertrokken, vanwege het werk van Paul bij defensie. Zij wonen de komende 2 jaar in Tampa. Afgelopen donderdag is al afgesproken met de familie van Winsum ze samen op te zoeken. Als we arriveren aan de Westshore Yachtclub is iedereen er al. We worden ontvangen met koffie en gebak.... Ina het was heerlijk!! 

Sunshine Skyway Bridge


We krijgen een rondleiding door het huis en bekijken met z'n allen de mooie Saab die Paul en Ina gekocht hebben en die in de garage staat. Hierna wandelen we over het resort. Kijken in de haven of er dolfijnen of manatees te spotten zijn, maar die zien we niet. Wat we wel zien is roze flamingo's, echt prachtig!


Er wordt gezellig wat gedronken en lekker bijgeklets, over Nederland, de schoolkeuzes van de kids, maar ook worden er Floridatips uitgewisseld. De kids liggen bijna de hele middag in het zwembad.


Als we terugkomen in het huis van Ina en Paul, drinken we nog wat en eten stokbroodjes, dan is het tijd om afscheid te nemen. Marc, Thea, Mitchel en Chiara gaan terug naar Fort Myers en wij gaan door naar Orlando. Rond 20:30 uur zijn we bij het hotel aan de International Drive en checken in. Bekijken het hotel en zwembad, drinken nog even iets en zoeken dan ons bedje op.

Paul en Ina, bedankt voor jullie hartelijke ontvangst vandaag! Het was ontzetttend leuk om te zien waar en hoe jullie wonen. Ina, we weten nu waar je over schrijft op je blog! Als je binnenkort in Nederland bent, dan kom je maar wat gastvrijheid terug halen!! Tot dan! Liefs, Roy, Jolanda en Milan

1 opmerking:

  1. Lieve Roy, Jolanda en Milan, net zoals jullie hebben wij ook genoten van jullie bezoek, zoiets gaat altijd veel te snel voorbij. Het was heerlijk om jullie allemaal, en in het bijzonder Milan en Chiara, weer te zien en te horen wat die twee gaan doen het aankomende schooljaar. Als ik in Nederland ben doen we het nog even dunnetjes over! Geniet verder van jullie vakantie aan de Space Coast. Wij blijven jullie volgen! Groetjes en liefs Paul en Ina

    BeantwoordenVerwijderen