woensdag 6 juli 2011

Mom and dad's place

Hotel: Key Largo, Holliday Inn $ 115,42 incl. p.n. (€ 86,--)
Afstand: Key West  - Key Largo 97 miles / 155 km
Bahia Honda State Park $ 5,--

Vandaag gaat onze trip van Key West naar Key Largo. We checken, na het heerlijke ontbijt met veel vers fruit, uit bij het hotel/B&B dat de Amerikanen een 'MOM AND DAD'S PLACE' noemen. We doen het rustig aan, onze eerste stop is bij het Bahia Honda State Park, waar een prachtig stuk van de oude brug nog overeind staat, van een spoorlijn die begin 1900 is aangelegd over de Keys. De brug is verwoest door een storm. Het park is bijzonder mooi, veel spierwitte stranden en een mooie helder blauw/groene zee. Nadat we rondgelopen hebben, nemen een pauze van ruim een uur en gaan lekker zwemmen en snorkelen.




Onder de brug zwemt een 'stingray', met wel
een doorsnee van een meter of meer

We zien een prachtige grijskleurige leguaan

De auto (Ford Escape) moet ook poseren
Zondag hebben we ook al een stop gemaakt bij het Morada Beach Cafe op Islamorada. Toen waren zij gesloten voor een bruiloft. We hebben toen wel even gebruik mogen maken van het toilet en heeft Roy meteen een paar mooie foto's gemaakt, deze hebben toen ook op de weblog gezet. Dit is bij uitstek één van de mooiste plekken op de Keys. Nu besluiten we er opnieuw te stoppen om te lunchen, we verheugen ons er erg op, maar helaas we komen van een koude kermis thuis, het Morada Beach Cafe is op dinsdag gesloten!!


Er moet toch nog gegeten worden. We stoppen bij een gezellig visrestaurant, waar veel gerechten met dolfijn (mahi) op het menu staan. Dit vinden wij na het zwemmen met die prachtige beesten een beetje ongepast en bestellen als echte hollanders en lekker veilig, een kipsandwich.... ;-

Om 16:00 uur liggen we met een koel drankje in het zwembad van het Holiday Inn op Key Largo. 's Avonds eten we bij de Bayside Grill en genieten van de mooie, maar een toch wel bewolkte zonsondergang. Morgen hebben we een lange trip voor de boeg, 204 mile. Van Key Largo naar Fort Myers en gaan nu lekker op tijd slapen. Tot morgen!!

@Ina, leuk al je berichtjes.... gezellig om zo contact te hebben! Zet de koffie met gebak maar klaar... we komen eraan! Tot zaterdag!

1 opmerking:

  1. Wat een gaaf restaurant!! Ed heeft op vakantie een Wahoo gevangen van 28kg (vis had bijna mijn lengte haha!)

    Geniet ervan nog (zit wel goed zo te lezen)
    Liefs, Suus

    BeantwoordenVerwijderen