vrijdag 8 juli 2011

Stone Crabs

Hotel: Fort Myers Beach, Outrigger Beach Resort € 73,-- p.n.
Afstand: Fort Myers - Nort Fort Myers - Port Charlotte 50 miles / 80 km
Afstand: Port Charlotte- Fort Myers Beach 50 miles / 80 km

Honkbalwedstrijd $ 40,--, waarvan we $ 30,-- retour krijgen.

Een tropische cycloon hangt boven Florida, dit betekent een aantal dagen veel regen en onbestendig weer. Dit hebben we gisteren al gemerkt en vandaag dus weer. Op sommige plekken is er al vanaf januari geen regen meer gevallen, horen we vertellen. Ze zijn er hier dus erg blij mee, wij wat minder, zeker nu we in een hotel direct aan het strand in Fort Myers Beach zitten en ons hadden verheugd op een goed boek in het witte zand.

Maar vervelen zullen we ons niet..... het is tijd om even een klein wasje te draaien in de ochtend. Dit blijkt best nog wel lastig te zijn, welke zeep kies je en welk knopje druk je in op de wasmachine en droger. Met behulp van een vriendelijke Amerikaan zijn we er snel uit. In no time ben ik erg jaloers op deze grote machines hier, je gooit de waspoeder in de kuip, je was er bovenop, stopt 4 kwartjes in de automaat en draaien maar. Na 20 minuten is de was gedaan en de droger doet er ongeveer een half uurtje over. Kosten totaal $ 2,75.


Als de was gedaan is, gaan we richting de familie van Winsum, die in een prachtige vila in North Fort Myers verblijven. Bij binnenkomst krijgen we direct een rondleiding door alle walk-in closets en walk-in rooms en alle badkamers. Wauw wat een huis!! Wanneer we bij het zwembad zitten met een koel drankje ga ik even naar het toilet, daarbij waarschuw ik meteen de anderen mij te gaan zoeken in huis als ik niet binnen een bepaalde tijd terug ben!! Milan duikt direct samen met Chiara en Mitchel het zwembad in...



Met moeite kunnen we Milan uit het fantastische zwembad krijgen. We moeten er weer vandoor, want we hebben immers al een paar weken geleden kaartjes besteld voor een honkbalwedstrijd in de Minor League.

We zoeken onze plaatsen op, direct achter de homeplate. Het is een leuke wedstrijd waarbij de Stone Crabs al snel op voorsprong komen. Roy gaat wat foto's maken en loopt naar een plekje vlakbij de dug-out. Hier wordt hij aangesproken door een medewerker, die zegt dat hij daar niet mag staan. De man komt als Roy weer op zijn plek zit, later even langs om uitleg te geven over waar wel en waar niet te  fotograferen. Hij vraagt waar we vandaag komen en reageert super enthousiast. Zegt Tjerk Smeets te kennen en de Haarlemse Honkbalweek. Laat Milan nou net het t-shirt aan hebben van de laatste Haarlemse Honkbal Week!! De man loopt weer weg en komt terug met 3 caps voor ons van de Stone Crabs. Deze krijgen we kado, omdat hij dit toch wel bijzonder vindt dat er gasten uit Nederland op bezoek komen in dit honkbalstadion waar de Tampa Rays trainen en de Stone Crabs spelen. Hij vertelt ons o.a. dat nr 3 hun sterspeler is, zijn naam is Lee. Hij gaat volgend seizoen Major League spelen.



Na de tweede inning, een uur spelen, staan de Stone Crabs met 6 - 0 voor, maar dan begint het wel zo hard te regenen dat het veld afgedekt moet worden. Een hele aparte ervaring voor ons, er gaat een gigantisch zeil over het veld. Dit herkennen wij alleen van tv als het tennis in Wimbeldon is. Wij kiezen op dat moment voor een plekje wat hoger onder de overkapping. Na een half uur wordt besloten door de coaches en scheidsrechters de wedstrijd te beeindigen en iedereen kan een nieuw kaartje halen, omdat woensdag of donderdag terugkomen, dan wordt de wedstrijd verder gespeeld. We vragen aan een medewerker hoe dit voor ons werkt en hij verwijst ons naar het informatiecentrum. De dame op dat kantoor verteld ons dat we gewoon ons geld terug krijgen. We hebben nog een leuk gesprek met de mensen daar. Milan krijgt ook nog een officiele wedstrijdbal van The Florida State League. Uiteindelijk verlaten we rijker het honkbalstadion, dan dat we gekomen zijn!!

Stone Crabs gadgets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten