maandag 18 juli 2011

South Beach again!!

Hotel: Miami South Beach, Howard Johnson Dezerland Beach & Spa $ 157,-- p.n. incl (€  113,--)
Afstand: Vero Beach - Miami South Beach 144 miles/ 230 km 

De laatste hele dag in Florida. We checken uit bij het hotel in prachtige Vero Beach. Als we vertrekken zijn de golven hoog en zien we een surfer in de branding. We stoppen bij een Publix (supermarkt) voor koffie, thee en eten voor onderweg. De laatste nacht willen we eigenlijk doorbrengen in Hollywood, dit ligt net boven Miami, zodat we morgen niet nog eens 2,5 uur onderweg zijn naar het vliegveld. Aangekomen bij het Best Western Hotel dat we in gedachten hebben, valt deze behoorlijk tegen. We rijden door langs de A1A in de richting van Miami. Vanzelf komen we weer op South Beach. We stoppen bij 2 hotels, helaas zijn beiden volgeboekt. We vervolgen onze weg naar de parkeergarage op 16th Street en parkeren de auto. We zitten een uurtje op een terras en drinken een verkoelend drankje. Het is vandaag behoorlijk warm, 97F/36C. Er wordt op de Iphones gegoogeld naar een hotel in de buurt. Er is werkelijk overal gratis wireless internet, zowel bij hotels, supermarkten en bij restaurants. We gaan weer onderweg doen een nieuwe zoekpoging, naar The Best Western on The Bay, maar onze Tom Tom is behoorlijk in de war en stuurt ons een woonwijk in, waar geen Best Western te vinden is!!! Opnieuw stellen we onze Tom in en komen uiteindelijk aan 91th Street bij Howard Johnson Plaza Hotel Dezerland Beach & Spa. Voor de hoofdprijs mogen we hier een nachtje logeren, maar hebben dan ook wel een mooie grote kamer met uitzicht op zee.




We logeren helemaal rechts op de 6e verdieping


We liggen nog een paar uur op het mooie strand van South Beach. De zee is helder en voelt als een warm bad. Heerlijk! Voor het avondeten gaan we naar 94th Street, er is daar een klein winkelcentrum. We parkeren onder een Publix supermarkt, wanneer we de parkeergarage uit lopen betrekt de lucht zo, dat het elk moment kan losbarsten. We besluiten niet verder te lopen, maar terug te gaan naar de supermarkt. Hier halen we boodschappen (stokbrood, salades en fruit) om in de hotelkamer op te eten. Als we bij de kassa staan, regent en onweert het hevig! Gelukkig staan we binnen onder de supermarkt geparkeerd, alhoewel deze ook al behoorlijk onder water loopt. Snel gaan we terug naar het hotel, waar Roy, Milan en mij afzet onder het afdak bij de ingang van het hotel. Eenmaal terug in de kamer op de 6e verdieping (7th floor volgens de Amerikaanse telling) eten we een broodje en kijken we, terwijl de onweer in alle hevigheid losbarst, op ESPN een honkbalwedstrijd van de Tampa Bay Rays tegen de Boston Red Sox.


Morgenmiddag om 17.20 uur plaatselijke tijd (23.20 u NL) gaan we weer terug naar huis (snik) en verruilen we de cheddar voor jonge kaas, onze midsize SUV voor de Kia, gallons voor liters, dollars voor euro's, Obama voor Bea, inches voor meters, Best Buy voor Mediamarkt, shoppingmall voor naar de stad gaan, Starbuck voor Douwe Egberts en de Publix voor de Appie! Gelukkig is het op een zomerdag net zo koud in de Appie als hier in de Publix......

1 opmerking: