zaterdag 16 juli 2011

Vero Beach

Hotel: Vero Beach, Surf Club Hotel $ 89,-- p.n. incl (€  65,--)
Afstand: Orlando - Vero Beach  115 miles/ 184 km 

Gisteravond was een latertje, dus we bloggen nu vanmorgen (voor jullie vanmiddag)! We houden Orlando voor gezien en vertrekken een dag eerder dan gepland. Het aftellen naar huis is 'helaas' begonnen, maandagavond is de terugvlucht vanuit Miami. Miami is zo'n 4 uur rijden vanaf Orlando, dus zoeken we een hotel halverwege. We gaan rijden op de bonnefooi en komen uit in het mooie Vero Beach en vinden hier aan zee, in een prachtige stijl gebouwd familie hotel; Surf Club Hotel. We boeken meteen een standaard room voor 2 nachten. De kamer ligt op de 1e etage en heeft uitzicht op het zwembad. Rond 12:00 uur liggen we op een ligbedje van het hotel aan het strand en in de zee.






Creatief met schelpen!!

Wanneer onze magen beginnen met knorren gaan we naar de Indian River Mall, waar we bij TGI Friday's het avondmaal goed laten smaken. Er wordt ons bij binnenkomst gevraagd waar we willen zitten, we kiezen een tafeltje bij het raam. Later begrijpen we het beter!! Er zijn tafels met een tv, je hoeft dus echt je programma niet te missen en ook erg gezellig als je elkaar niets meer te vertellen hebt... In bijna alle restaurants waar wij geweest zijn hangen boven de bar wel 4 tv's en allen op een ander kanaal, maar dit aan de tafel hebben we nog niet eerder gezien.

Wanneer we na rond 21.30 uur terugkomen in het hotel, wil Milan graag nog even zwemmen en dat kan natuurlijk. Bij de meeste hotels is er geen tijd aangebonden en is het zwembad altijd open (24/7). We kijken ook nog even op het strand, want ook hier zijn veel schildpadnesten. Een Amerikaan verteld ons, dat de schilpadden tussen 22:00 uur en 01:30 uur uit zee komen. Ze komen niet op licht af van bijvoorbeeld de hotels, wel volgen ze het licht van de maan op het water. Dan kruipen zij het strand op, gaan graven (zijn hier 1 tot 1,5 uur mee bezig) leggen hun eieren in het gat op een diepte van 1 tot 2 feet (1 feet is 31 cm) en kruipen dan weer terug naar zee. Pfff, wat een opgave.....

Onderweg terug naar de kamer, raken we in gesprek met een Amerikaans gezin, met een Nederlandse achternaam; Carl en Cheri Knottnerus. Roy had hem die dag al eerder gesproken op het strand. De ouders van de man zijn vlak na de oorlog vanuit Groningen geëmigreerd. Hij is Nederlandstalig opgevoed en wist ook nog wel een paar woordjes. We ontmoeten ook hun beiden zonen zij studeren beiden aan de UCF  (University Central Florida). Op deze universiteit studeren maar liefst 55000 studenten. We hebben een leuk gesprek en zitten onder het genot van een 'biertje' tot laat in de nacht bij het zwembad!

*Iedereen alvast bedankt voor al die lieve e-mails en reacties hier op het blog. Het is voor ons iedere morgen weer leuk om te lezen. Een reactie op het blog geven kan onder anoniem, zet dan wel je naam onder het bericht, zodat we kunnen zien wie hem geschreven heeft.

1 opmerking:

  1. dat ziet er mooi uit jullie hotel heel veel plezier nog de laatste dagen.
    en geniet er nog even van.

    BeantwoordenVerwijderen