zaterdag 9 juli 2011

Sanddollar

Hotel: Fort Myers Beach, Outrigger Beach Resort € 73,-- p.n.
Afstand: Fort Myers - Sanibel / Captiva 30 miles / 48 km

Ding Darling National Wildlife Refuge $ 0,--
Bowman Beach parkeren $ 5,--

Rond 7:30 uur wordt Roy wakker, hij kijkt naar buiten en ziet een halfbewolkte lucht. Snel gaan we douchen en de deur uit. We gaan vandaag naar Sanibel & Captiva, de eerste stop is het 'Ding Darling National Wildlife Refuge'. We hebben weer een klein beetje pech, want door het slechte weer van gisteren is de route die je met de auto door het park kunt rijden, afgesloten. Wel kunnen we de 2 mile wandelroute lopen, dit gaan we dan ook maar doen. Aan het begin van het park staat een groot bord met wat je wel en wat je niet mag wanneer je een alligator op of langs het pad tegenkomt. We gaan lopen en het enige dat wij onderweg tegenkomen is een zwarte slang. Daarnaast heel veel salamanders die links en rechts voor je voeten wegschieten, maar verder zien we niets levends. In mijn boekje over Florida lees ik dat er in dit park zo'n 300 verschillende vogelsoorten leven, maar ook daarvan zien we er ook helaas geen!!

Het wandelpad

Southern black racer
Wanneer we terug komen in het visitorcenter zoeken we op welke slang we hebben gezien en/of deze misschien wel giftig is, het is een Southern Black Racer. Volgens de man achter de balie is het de meest voorkomende slang in Florida, niet giftig en erg nuttig want hij eet ratten.

Onze volgende stop is Bowman's Beach. De zee is erg wild van de tropische storm van gisteren, de storm die inmiddels ook een naam heeft 'Calvin'. We lopen een heerlijk stuk over het strand op en zoeken naar sanddollars. Sanibel en Captiva zijn beroemd om hun mooie stranden en de hoeveelheden schelpen die je er kunt vinden. In mijn boekje staat dat er zo'n 400 verschillende schelpensoorten op deze stranden liggen, we zien heel veel mooie schelpen en ook hele grote, maar geen sanddollars.



We rijden door naar Captiva, waar we een lunchen in een restaurant aan het water. Milan besteld chickenwings, Roy een Cesar Salad en ik neem BBQ zalm. Na het eten stoppen we bij een brug Capiva en Sanibel met elkaar verbindt. Ook hier is een prachtig strand en we zetten onze zoektocht naar sanddollars voort. We vinden een halve! Maar ja, een halve is geen hele!! Na een uurtje geven we het maar op. Milan belooft me er één voor mij te kopen! We gaan terug naar het hotel.
Sanddollar (deze foto is van het internet)

Krabben op het strand


Rond 15:00 uur zijn we terug bij het hotel en nemen een verfrissende duik in het zwembad, lopen nog even het strand op en zwemmen in het heerlijke warme zeewater. Na een paar uur opnieuw douchen en op zoek naar een lekkere hap eten. We zijn op tijd terug om nog even in het donker op het strand te kijken bij de schildpadnesten. De koffers worden ingepakt en alles klaar gelegd voor morgen. Dan verkassen we van Fort Myers naar Orlando met een tussenstop bij Ina en Paul in Tampa.

2 opmerkingen:

  1. jullie hebbeb gelukkig mooi weer gehad gisteren hier was het een drama.
    alleen maar regen en meer niet.
    wat ziet sanibel er mooi uit he!
    wij hebben daar lekker een paar uurtjes op het strand door gebracht.
    voor jullie op naar Orlando wij volgen morgen die kant op eerst vandaag nog even maar bush gardens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Leuk om jullie verhaal te lezen en veel te
    herkennen, daardoor beleef ik onze valantie
    een beetje opnieuw.
    Willen jullie voor mij enkele sanddollars kopen,
    een stuk of 5. Ik ben dit zelf vergeten te doen.
    Hopelijk klaart het weer snel op en kunnen
    jullie languit bij strand of zwembad.

    groetjes,
    Saskia, Julius en Laura

    BeantwoordenVerwijderen