dinsdag 19 juli 2011

Delayed and lost luggage

Afstand: Miami - Brussel 4629 miles/ 7448 km
Afstand: Brussel - Zeewolde 212,5 km

Om 14:30 uur precies rijden we het Car Rental Center bij Miami Airport binnen en leveren de auto met een  kilometerstand van 36.000 miles en een lege tank weer in. De Ford Escape heeft ons zo'n 1400 mile rondgereden in Florida. We krijgen keurig een 0-bon. Roy zit wel een in een klein dipje, nu dat hij afscheid moet nemen van zijn auto.... ;-)

Ja, we durven er overheen te rijden!!

Afscheid nemen is altijd moeilijk!

De stoelen in het vliegtuig hebben we 24 uur van te voren al via internet gereserveerd en gaan naar de balie om de bagage af te geven. Hier wordt verteld dat we een half uur vertraging hebben. Uiteindelijk wordt dit een dik uur. Vanuit de planning hebben we 2,5 uur tussen aankomst op Londen Heathrow en vertrek naar Brussel. Op de boardingpassen voor Brussel staat dat de gate om 8:35 uur sluit. Het wordt erg spannend of we de aansluiting wel gaan halen.

De vlucht naar Londen gaat snel, dit komt waarschijnlijk omdat je met name 's nachts vliegt en je probeert wat te slapen. We zitten op dezelfde rij (50) als de heenreis. Het is wel erg rustig in het vliegtuig zo zonder de familie van Winsum. We kijken een paar keer achter ons, maar ze zitten er echt niet!! Volgende keer samen uit, samen thuis?


Het vliegtuig landt om 8:05 uur op Londen Heathrow en we moeten dan nog het vliegtuig uit, 3 roltrappen naar beneden, door naar terminal 5, we nemen de monorail, 3 roltrappen omhoog, door de douane, door de security en dan op zoek naar de Gate waarvan het vliegtuig van Londen naar Brussel vertrekt om 8:55 uur en waarvan de Gate om 8:35 uur sluit. Door gebruik te kunnen maken van de fasttrack, luk het allemaal net.

We zijn om 8:40 uur bij Gate 11, pfffff, waar ze net beginnen met boarden. Ons geluk dat ook deze vlucht een vertraging heeft van een half uur. Even na 11:00 uur landen we op Brussel Airport, waar bij aankomst verwezen wordt naar bagageband 8.

Londen Heathrow
Wachten tot de band weer sluit en ....... inderdaad geen koffers. Bij de balie voor 'vermiste bagage', krijgen we te horen dat de koffers nog in Londen staan. Ze komen met de volgende vlucht naar Brussel en worden dan doorgestuurd naar Amsterdam, deze vlucht wordt om 19:30 uur in Amsterdam verwacht. Van daaruit worden de koffers thuisgebracht.

Maar 1 handbagage koffertje in de auto!!
Omdat de shuttlebus naar het hotel van de 1e overnachting, niet rijdt tussen 12:00 - 16:00 uur (we missen hem net door al dat gedoe met die koffers), nemen we een taxi en halen een uitrijkaart bij het Ibis hotel. Leggen onze enigste (handbagage) koffertje in de kofferbak en rijden in 2 uur naar Zeewolde. Om 17:00 uur gaat de telefoon onze koffers zijn getraceerd in Brussel en gaan door naar Amsterdam! Nu maar afwachten wanneer wij ze gaan ontvangen ;-).

We zijn moe wanneer we thuis komen, maar hebben een onvergetelijke reis achter de rug en kunnen iedereen die nog droomt van een vakantie naar Florida adviseren: DOEN! Je krijgt er geen spijt van!

2 opmerkingen:

  1. Wat balen van jullie bagage hopen maar dat het snel bezorgd word.
    jullie kunnen terug kijken op hele mooie en leuke vakantie.
    wij vonden het leuk om jullie te volgen en natuurlijk te ontmoeten op Key West.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vervelend, vertraging, koffers niet meegekomen, maar wel een voordeel....je hoeft niet met de bagage te sjouwen, het wordt thuis gebracht. Maar goed dat de kaas er nu niet inzat?!
    Enne Roy, tja afscheid nemen van zo'n heerlijke suv is moeilijk. De te meer een reden om het volgend jaar nog weer eens dunnetjes over te doen? tot ziens in Zeewolde! Groetjes Paul en Ina

    BeantwoordenVerwijderen