vrijdag 1 juli 2011

Storm

Hotel: Brussel Airport, Ibis € 62,-- en € 20,-- parkeren 20 dagen, Airporttaxi € 15,--
Hotel: Miami South Beach, Circa 39 $ 117,-- incl. p.n. (€ 83,50), parkeren bij het hotel $ 24,-- p.d. excl. (€ 17,--)

Vliegtickets: uwvliegtickets.nl, British Airways € 447,-- p.p. (totaal € 1.341,--)
Auto: Dollar.de, 18 dagen € 426,--, sunpass voor tolwegen $ 53,-- ( € 37,--)

Afstand: Zeewolde - Brussel 212,5 km
Afstand: Brussel - Miami 7448 km / 4629 miles

Daar zijn we dan, onze eerste bericht vanuit de USA. Woensdagmiddag zijn we om 15:30 uur vertrokken naar het Ibis Hotel in Brussel voor de park/sleep/fly. De volgende morgen om 5.30 uur stond de taxi voor ons klaar die ons 'a la Fast and Furious' naar het vliegveld bracht. Inchecken hadden we thuis al gedaan, het was een kwestie van alleen nog de koffers afgeven. Net na ons arriveerde ook de familie van Winsum.

De vlucht van Brusssel naar Londen gaat zo snel dat het bijna niet lukt het ontbijt dat je krijgt naar binnen te werken.... Ook van Brussel naar Miami gaat snel, volgens schema zouden we zelfs eerder gaan landen, totdat de landing wordt ingezet. Het vliegtuig blijft in de lucht rondjes cirkelen en na een half uur komt de informatie dat het vliegveld van Miami vanwege zwaar weer gesloten is. Er wordt besloten naar Nassau op de Bahama's te vliegen, daar te tanken en af te wachten. Na ruim een uur in het vliegtuig, dat aardig warm wordt in die temperaturen, krijgen we te horen dat het vliegveld van Miami weer open is en we stijgen opnieuw op. Ach ja, we hebben altijd al eens een bezoek aan de Bahama's willen brengen!! Uiteindelijk landen we 4 uur later dan gepland op het vliegveld van Miami.

Het douaneverhaal duurt weer lang.... maar rond 21:00 uur plaatselijke tijd (NL 03:00 uur) rijden we in een grijze Ford Escape richting Miami South Beach. Checken in bij een schitterend hotel en gaan nog even op zoek naar een klein hapje en wat drinken in de supermarkt naast het hotel en sluiten dan onze luiken. 

Wachten op Londen Heathtrow

Vliegtuig BA


3 opmerkingen:

  1. Hi Jolanda, Roy en Milan, welkom in Florida. Wat een verhaal, tja de Bahama's in vogelvlucht zo kom je nog een ergens. Ik heb smakelijk moeten lachen om je verhaal. Het weer is hier de laatste dagen inderdaad onstabiel, maar de temperatuur is goed en de komende dagen schijnt het beter te worden. Veel plezier op de Keys. Groetjes, Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo daar ook wij nzaten daar op de bahama`s te wachten in het vliegtuig we hebben jullie niet gezien maar hjet was dan ook er vol in het vliegtuig.
    geniet van jullie vakantie.
    wij zitten nu even lekker bij te komen in de hotelkamer.

    groetjes de brabertjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, hoi!
    Leuk die foto van ons allen, die heb ik natuurlijk meteen op onze laptop gezet!

    Jullie foto's staan op onze blog.....

    Groetjes
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen