donderdag 7 juli 2011

See you later alligator!

Hotel: Fort Myers, Outrigger Beach Resort € 73,-- p.n.
Afstand: Key Largo - Fort Myers 218 miles / 348 km

Als we wakker worden komt de regen met bakken uit de hemel. We wachten een tijdje, maar het lijkt niet te stoppen, dus rennen we snel naar de auto en checken uit bij het hotel op Key Largo. Roy stopt voor de deur van K-mart waar ik samen met Milan broodjes met wat te drinken haal. Het rijden is echt heel lastig als het zo regent. Als we ter hoogte van Miami zijn regent het niet zo hard meer. Onderweg halen we koffie $ 1,-, thee $ 1,-- voor ons en 2 hamburgers $ 0,98 voor Milan bij de Macdrive.

We rijden de Everglades binnen en stoppen even onderweg op een parkeerplaats. Direct zien we 2 aligators liggen en 2 mooie vogels, dit wordt verstoord door een airboat die langs komt varen. Voor ons een reden om weer verder te gaan.

Everglades
Omdat het nog iets minder lijkt te gaan regenen en we een toilet willen bezoeken, stoppen we bij een visitorcenter. Nog geen 20 meter vanaf de auto is het toilet. We zijn nog niet in het toilet of we zijn alle drie helemaal lek geprikt door de muggen!! Snel rennen we terug naar de auto en spuiten snel deet op! Hierna lopen we iets relaxer over de boardwalk van het visitorcenter en zien veel alligators, sommigen kijken erg hongerig naar ons..... zouden ze al gegeten hebben?

Visitorcenter
We hadden graag een airboatttour door een mangrove bos willen maken bij Captain Dougs in Everglades City, maar als we ter plekke komen, vaart de boot niet uit vanwege de regen. Wij weten heel goed van de nood een deugd te maken en stoppen vlakbij Napels om te winkelen in een grote Walmart. We kunnen ons een goed 1,5 uur vermaken in deze winkel. Je kan hier écht alles kopen, van eten, kleding tot autobanden.... We kopen vers fruit voor onderweg. Een grote bak aardbeien kost hier $ 1,29. Om 17:30 uur en na 348 km zijn we bij onze volgende bestemming; het Outrigger Beach Resort in Fort Myers. Ondanks dat het nog steeds regent, gaan we toch met Milan een stukje wandelen op het strand.




Afgezet voor schildpadeieren

We vinden een stukje van de schild van een schildpad
Avondeten doen we ergens in Fort Myers Beach bij een restaurant dat SOB heet. Er is gezellig live muziek op z'n Amerikaans. Op de menukaart staat SOB Mesquite Grouper Sandwich (mesquite grilled on a fresh roll with lettuce, tomato, onion and pickle) volgens de meneer die ons helpt is 'grouper' overheerlijke diepzee witvis en 'mesquite' de manier en saus waarop dit op de BBQ gaat. De mannen bestellen een BBQ Chicken with bacon and cheddar cheese (You will enjoy every bite of this tangy chicken served on our fresh bun with lettuce, onion, tomato and pickle). Het smaakt allemaal erg lekker. We winkelen nog wat en gaan dan terug naar het hotel.

1 opmerking:

  1. Al weer een stukje onze kant op, dus nu in Fort Myers. Het is erg leuk jullie zo te volgen en de verhalen zijn erg leuk om te lezen! Dus Dolfijn op het menu....hmm, ik denk dat het een dolhphinfish is, ik heb er een plaatje van in mijn natuurboek. Geen echte dolfijn dus, maar ik kan me voorstellen dat jullie toch voor iets anders kiezen. Enne, het gebak staat klaar hoor zaterdag. Tot dan, Ina

    BeantwoordenVerwijderen