donderdag 14 juli 2011

Beach driving

Hotel: Orlando, International Drive, Clarion Inn & Suites € 33,-- p.n.
Afstand: Orlando - Daytona Beach 72 miles / 115 km

Daytona Beach $ 5,--, huur van ligbedden en parasol $ 30,--

Nadat we verschillende mogelijkheden hebben bekeken, Honymoon Island; 2 uur rijden, Cocoa Beach; doen we misschien later deze week of Daytona Beach. Kiezen we na familieberaad unaniem voor deze laatste. 3 jaar geleden zijn we hier 2 nachten geweest en hebben hier goede herinneringen aan. We hebben toen het International Speedway Stadion bezocht, dus deze keer rijden we er netjes langs.

Daytona Beach is 1.10 uur rijden vanaf ons hotel in Orlando. Als we $ 5,- betaald hebben aan de poort rijden we om 11:45 uur het spierwitte strand op. Overal staan bordjes van waar tussen je mag rijden en hoe hard je mag rijden, 10 mile per uur. We parkeren de auto en op de zelfde hoogte huren we 2 ligbedjes, een parsol en tafeltje voor maar liefst $ 30,-, maar het genot van de schaduw is het meer dan waard! We duiken direct de zee in. Deze voelt koud in verhouding met de zee in Miami, Keys en Golf Coast.




Autoweg op het strand

Hoeveel fietsen nemen we vandaag mee?




Als we naar de beroemde pier van Daytona Beach wandelen, die overigens gesloten is voor renovatie, zien we een aantal dames poseren. Een mevrouw verteld ons dat dit de Miss Universe verkiezing is voor doven. Er doen 24 landen mee. Een Miss Nederland is er niet bij!




Tegen 16:30 uur pakken we ons boeltje weer in en rijden het strand weer af. Het is weer een fantastische ervaring erbij!! Roy vindt het super om met de auto op het strand te kunnen rijden en parkeren. Het was weer een ontzettend mooie en vooral gezellig dag! We hebben weer erg veel lol gehad vandaag, vooral door wat je allemaal ziet en daarnaast de meest 'vreemdsoortige' mensen! Op de terugweg stoppen we bij de Volusia Mall en lopen hier wat rond, Milan en ik scoren allebei een shirt. We eten een lekkere simpele hap in de foudcourt. Om 21:00 uur zijn we weer in het hotel in Orlando, maar doen eerst ons dagelijks standaard rondje door de Macdrive voor koffie, thee en een hamburger......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten